tiistai 1. helmikuuta 2011

Where do you believe in?

En ole nyt päivitellyt hetkeen, anteeksi siis. Mulla oli huulilävistys, mutta porukat sai kohtauksen ja mä jouduin ottamaan sen pois :'( Laittaisin siitä todistekuvan, jos ilmeeni ei olisi siinä niin fail XDD
Mutta nyt haluan kirjoittaa jostain vakavammasta aiheesta.. ja niitähän olisi monta. Ilmastonmuutos, sodat, nälänhätä, köyhyys, ihmisoikeudet, syrjintä.. Voisin kyllä kirjoittaa niistäkin, mutta niistä on hankalampaa tuoda omaa mielipidettä esiin, se olisi vain sellaista yleisten faktojen kopiointia. Sen sijaan, että valittaisin teille Pakistanin tulvista, kirjotan jostain henkilökohtaisemmasta tällä kertaa.

Usko. Jumala. Raamattu. Jeesus. Kirkko. Paavi. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen kommentit homoista. Uudelleen Raamattu. Selitys kaikkeen. Aivan varmasti. Voin todistaa. Esimerkki:
3000 vuotta sitten eli mies. Joka ihan muuten vaan mietti, mistä lapset tulee. Siihen aikaan ei nähkääs tunnettu ihmisen anatomiaa, tai varsinkaan naisen, vielä niin kovin hyvin. (Ja miehet on miehiä...) Niin, se dude mietti sitä asiaa, ja avasi vanhan testamentin sinä joutessaan. VASTAUS: nehän ovat naisen rangaistus siitä, että se hölmö antoi sen käärmeen ohjailla sitä syömään sitä kiellettyä hedelmää. Joo, niinhän se menee. No, sillä samalla tyypillä oli ongelmia niiden 13 lapsen kasvatuksen kanssa. No, taas se avasi pyhän kirjansa, ja löysin vastauksen: Vanhemmilla on oikeus kivittää tottelemattomat lapset itse kuoliaaksi. Ei varmaan vaimo kovin iloinen ollut, kun tullessaan vedenhakureissulta löysi kaikki 13 lastaan kuolleena kotoaan, ja miehen, jonka syy teolleen mitä ilmeisimmin oli viina. Siitähän saisi nykyään Yhdysvalloissa monta Dr. Phil jaksoa ja kunnon avioeroriidan, jos hiukan karrikoidaan.

En usko Jumalaan. En Raamattuun. En Jeesukseen. Enkä todellakaan kirkkoon. Ja voin perustella sen. Ensinnäkin; miten kaikkivaltias ja täydellinen ja superviisas Jumala antoi Hitlerin rakennuttaa Auschwitzin ja tappaa 6 miljoonaa hänen valitsemaansa kansaan kuuluvaa ihmistä? Tai miten Jumalalle homot ovat yhtäkkiä niin suuri ongelma, että pieni osa kansasta on julistettava helvettiin, vaikka nämä uskoisivat häneen yhtä lailla kuin muutkin? Ja voiko tämä herra God olla niin itserakas, että kaikkien on uskottava ja rakastettava ainoastaan häntä, yhtenä suurena massana? Vai kuvitteleeko hän vain itsestään liikoja? En itse voisi ikinä sallia 11 miljoonan viattoman tappamista ilman syytä, mutta näköjään joku kaikkivaltias voi. Ja eikö (tää on vain mun mielipide) koko Jumalan asema ole aika kyseenalainen? Jos olisin sellaisessa asemassa, taistelisin kynsin ja hampain köyhyyttä vastaan ja ihmisoikeuksien puolesta, kun tietäisin, että pystyn vaikuttamaan asioihin. Vai onko Jumala vaan vähän laiskalla tuulella kun ensin viikossa loi kaiken?
          Toiseksi, raamattu. On ihmisten kirjoittama tuhansia vuosia vanha kirja, joka kuulostaa paikoin sadistiselta, välillä vainoharhaiselta, sisältää mahdottomuuksia ja epäloogisuuksia (taru Sormusten Herasta -trilogian Keskimaakin on hienommin kuvattu ja luotu kuulostamaan aidommalta), mutta taas välillä I could almost compare it to soft porn.. No anyway, nyky-yhteiskunta on niin erilailla rakentunut kuin sen aikainen, että kirjaa on mitenkään mahdotonta verrata nykypäivään.  Esimerkiksi tasa-arvo ja demokratia olivat siihen aikaan niin utopiaa, ettei kukaan ollut edes keksinyt niitä. Korkeintaan ne olivat läppää, jota heitettiin baarissa muutaman drinkin jälkeen... Kaiken tämän lisäksi Raamatunkin arvo on kyseenalainen. Se on kirja. KIRJA. Ei enempää tai vähempää. Joten naurattihan se, minkälaisen hullunmyllyn nettikeskusteluissa sai aikaan se, kun Jari Tervo pudotti Raamatun lattialle viime syksynä jossain Uutisvuodon jaksossa...
          Kolmanneksi, Jeesus. Voi onko tästä edes pakko puhua? Virgin Mary ei kylläkään ollut mikään neitsyt. Sekin selittää, kuinka huonosti miehet oikeasti tunsivat naisen anatomian 2000 vuotta sitten -.-'' Ja voiko kukaan olla jonkun sellaisen henkilön poika, jota ei edes ole? Ja kuinka se jeppe seilasi edestakaisin sitä yhtän helvetin järveä (meidän piti lukea uusi testamentti seiskalla...), manaili henkiä ulos ihmisistä ja siirteli pahoja henkiä sikoihin O_O Ja eihän Ziisuksella ollut edes tyttöystävää..vai oliko? No kuka sellaisen mekkoonpukeutujan nyt muutenkaan haluaisi... Ja ne kaikki maalaukset, joissa Jeesuksen syli on täynnä lapsia. Niitä käy kyllä sääliksi.
          Niin, ja lopuksi sitten kirkko. Tekopyhyyden huippu, jos saan sanoa. Onhan se ihan kaunista lahjoittaa rahaa kehitysmaihin, mutta se ei, että sinne lähetetään lähetyssaarnaajia asumaan jossain ilmastoiduissa lukaaleissa kun normaalit kyläläiset asuvat laudoista ja pellin paloista kootuissa hökkeleissä? Koska eiväthän nämä kuitenkaan suostuisi missään "läävässä" asumaan. En kiistä kirkon entistä asemaa. Sen vastuulla olivat kansan sivistäminen ja luku-ja kirjoitustaidon opettaminen, ihan hyvä juttu siis. Mutta nykyään se keskittyy lähinnä riitelemään siitä, pitääkö pappien rukoilla homoparien puolesta vai onko se vapaaehtoista, jos joku tuntee sen olevan hänen vakaumustaan vastaan. Ei kirkolla enää muuta tekemistä ole?! Viimesyksyinen homokohu oli lapsellisuuden huippu, jo jopa kirkon mittapuulla. Jos Raamattu homot kieltää, niin päivittäkää se 3000 vuotta vanha kirja jo vihdoin! Jos Jeesuksen opetuksien syvin sanoma oli lähimmäisenrakkaudessa ja tasa-arvossa, niin toteutuuko se nyt millään lailla? Ne, jotka väittävät olevansa hyvällä asialla tehdessään näitä päätöksiä, ovat itserakkaita ja ahneita omaa etuaan ajavia henkilöitä, jotka luulevat olevansa jotain, mitä he eivät ole koskaan olleetkaan.

Huh mikä vuodatus XDD Mutta jos te kysyisitte minulta, mihin mä uskon, niin voisin vastata että rakkauteen. En siihen, joka on lähtöisin Jumalasta ja blaa blaa blaa vaan omaani ja muiden. Usko merkitsee minulle ennemminkin luottamista ja sellaista tunnetta, että vaikka ei olisi aivan varma, voisi silti uskoa, että esim. jotkut henkilöt ovat sellaisia kuin antavat ymmärtää. Jumalaan uskominen on epäloogista, ja evoluutioteorian kannattajana sekä ihmisoikeuksien puolestapuhujana voin sanoa, että en, en todellakaan usko. En voi uskoa. Mutta uskon ja luotan muutamiin ihan oikesti eläviin/eläneisiin ihmisiin, tässä he ovat:

Michael Jackson rakas ♥


Martin Luther King Jr. ♥

Nelson Mandela ♥

Barack Obama, ehkä saa jotain Yhdysvalloissa aikaankin, eikä kaikki tarmo mene sisäpoliittisen egon vahvistamiseen =sodan julistamiseen mille tahansa ärsyttävälle maalle.. no on se siis hyvä jätkä < 3

 Euro sille, joka tietää, kuka toi vasemmanpuoleinen hymyilevä söpöliini on ♥ (kuva on 32 vuotta vanha XD)

Ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisempänä:

Mitä v*ttua? Ei se nyt tää jätkä pitäny olla. Fail. Mutta emmäny jaksa tätä poistaa. Olihan toi paras tyyppi Star Warsista. Itkin kun se kuoli. Itse asiassa mä oon nähny sen kohdan kolme kertaa, ja itkeny joka kertaa. Mutta silti. Damn. No siis joo. Moikka.

Emmä kyllä mitään avaruutta meinaa vallottaa, ainakaan lähitulevaisuudessa...tai no...  >)
 

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs oli paljon tekstiä, mut ihan lukemisen arvoista. (varsinkin raamatun mollaaminen) Mut kiva kun kirjoitat näin paljon, sitä on ihan kiva lukea. :DD

    VastaaPoista